RKC strijdt voor Villa Pardoes

RKC Waalwijk strijdt voor Villa Pardoes

RKC Waalwijk en Villa Pardoes bundelen hun krachten. De voltallige selectie van RKC Waalwijk slaat de handen ineen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een unieke vakantie kunnen beleven in Villa Pardoes. Er wordt toegewerkt naar dé wedstrijd van de Eredivisie komend weekend: RKC Waalwijk – FC Groningen op zondag 1 mei 2022 om 20.00 uur. Tijdens deze wedstrijd zullen de Geelblauwen letterlijk en figuurlijk strijden voor Villa Pardoes.

RKC Waalwijk speelt tijdens dit duel namelijk eenmalig in een uniek shirt, bedacht en ontworpen door oud-gast van Villa Pardoes: Lianne Koskamp (10). Lianne heeft een aangeboren hartafwijking en kan niet aan alles meedoen op school en qua sport. Ze kan niet zo hard rennen als haar leeftijdgenootjes en voor lange afstanden zit Lianne in een rolstoel. Het verblijf bij Villa Pardoes met het hele gezin vergeten ze nooit meer en geeft energie en kracht als ze hieraan terugdenken.

Uit meerdere inzendingen van een kleurplatenactie onder ernstig zieke kinderen die te gast zijn geweest bij Villa Pardoes werd uiteindelijk haar ontwerp uitgekozen. Lianne dacht tijdens het ontwerp aan de vrolijkheid, liefde en magie die ze voelde tijdens haar vakantieverblijf in Villa Pardoes.

Zoals gezegd wordt dit unieke voetbalshirt gedragen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Achter op dit kleurrijke shirt staan namen van elf kinderen met een ernstige ziekte die samen met hun families al een onvergetelijke vakantie in Villa Pardoes hebben mogen beleven. Iedere speler speelt met de naam van één van deze kindjes op zijn rug. Op het actieplatform 

rkc.voorvillapardoes.nl delen de elf gezinnen hun bijzondere ervaringen in een blog. Op dit actieplatform komt de selectie ook zelf in actie om geld in te zamelen voor Villa Pardoes. Na de wedstrijd worden de wedstrijdgedragen en gesigneerde shirts geveild op Matchwornshirts.com. De opbrengst komt geheel ten goede aan Villa Pardoes.

Ook komt Bart van Hintum, verdediger van FC Groningen, in actie deze week. Natuurlijk op het voetbalveld tijdens deze speciale wedstrijd, maar ook als oud-gast van Villa Pardoes. Lees zijn ervaring bij Villa Pardoes hier: bart.voorvillapardoes.nl.

Villa Pardoes

Kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten al 21 jaar van een unieke vakantiebeleving in Villa Pardoes. Zo’n 600 gezinnen per jaar beleven een geweldige week in een van de twaalf huisjes met thema’s zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space. Samen vormen de huisjes een Sprookjesachtig Slakkenhuis op een Bloem. Hier is alles voor een onvergetelijke vakantie voorhanden. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften van sponsoren en donateurs.

Villa Pardoes en RKC Waalwijk bedanken hoofdsponsor Willy Naessens, Mandemakers Keukens, Van Mossel Automotive, Peter van Son Interieurobjecten en Polar Pack voor het eenmalig beschikbaar stellen van hun posities op het wedstrijdshirt en -broek.

Waarom?

Villa Pardoes biedt gezinnen met een ernstig ziek kind een onvergetelijke beleving: even weg in één van de 12 sprookjesachtige vakantiehuisjes van Villa Pardoes, vlak bij de Efteling. Samen met broertjes, zusjes, papa's, mama's, opa's en oma’s natuurlijk.

Alles wat Villa Pardoes doet, doen ze met het hart! Vol passie zetten ze dan ook alles op alles om deze gezinnen een vakantie aan te bieden om nooit te vergeten. Om een gezin deze welverdiende vakantie te kunnen bieden is er € 2500 per gezin nodig. Om dit te kunnen financieren kan Villa Pardoes alle hulp gebruiken. Kom in actie en help mee!

De wedstrijd RKC – FC Groningen wordt gespeeld in het speciaal ontworpen design van Lianne Koskamp. Op alle wedstrijdshirts is de achternaam van een familie te lezen, die hun persoonlijke verhaal wilden delen om andere gezinnen te helpen. Dankzij de samenwerking met MatchWornShirt is dit unieke collector’s item realiteit geworden en klaar om te worden geveild!

Op de website www.matchwornshirts.com staan alle gedragen shirts online. Wil je een uniek shirt bemachtigen, dan kun je daar op één van de gedragen items bieden. De opbrengst van deze veiling wordt volledig geschonken aan Villa Pardoes.

Bied mee! 

Lianne is geboren op 15 augustus 2011, met een aangeboren hartafwijking, maar dat wisten we toen nog niet. De eerste maanden deed ze het prima en merkten we niks aan haar. Na een controle bij het consultatiebureau werd er een ruisje gecontateerd. Lianne was toen 8 maanden. Na meerder controles bij de kinderarts bleek dat er naast een ruisje nog iets anders niet te kloppen. We werden toen gelijk doorgestuurd naar het UMCG. Lianne was toen 1 jaar en 3 maanden. Hier bleek dat ze een vernauwing in haar hart had, net voor de aorta, ook wel subvalvulaire aortastenose genoemd.

Toen ging alles snel, het bleek ernstiger dan we dachten en diezelfde week moest ons kleine meisje nog een open hart operatie ondergaan om deze vernauwing weg te halen. Ze herstelde goed en mochten na 7 dagen weer naar huis. Elk half jaar moest ze voor controle. Toen Lianne7 jaar was merkten we dat ze erg moe werd van school en bleek na een hartkatherisatie (mei 2018) dat de vernauwing terug was gekomen dat deze weer met een openhart operatie (augustus 2018) verholpen moest worden. Lianne moet nu nog steeds elk half jaar voor controle, ze heeft ook een gekronkelde aortaboog, gevolg hiervan is een hoge bloeddruk, deze wordt onder controle gehouden met betablokkers. Niet ideaal, dus waarschijnlijk dat ze binnenkort hiervoor geopereerd moet worden om een stent te plaasten in haar aorta.

Wat houdt dit allemaal in voor Lianne in haar dagelijks leven.                                    

Lianne kan niet alles meedoen op school en qua sport. Ze kan niet zo hard rennen als haar leeftijdgenootje, voor lange afstanden zit Lianne in een rolstoel. Met gym moet ze vaak tussendoor even uitrusten. Ze mag bij een dagje uit of schoolreisje niet in alle atracties. Ze staat dus vaak aan de kant terwijl haar vriendjes en vriendinnetjes wel dingen kunnen en mogen.

Omdat Lianne vaak dingen niet kan of niet mag ivm haar aangeboren hartafwijking en dat ze erg overprikkeld was van school en wel wat positiviteit kon gebruiken (in overleg met haar arts) hebben we haar aangemeld bij Villa Pardoes. Dit was in de zomer van 2020. Het was dus ook een hele mooie verrassing voor haar dat we te horen kregen dat we een weekje mochten komen! Ivm corona moest het een paar keer verzet worden maar in oktober 2021 was het dan eindelijk zover. We mochten een volle week naar Villa Pardoes. Om te beginnen, het was geweldig!! Maar ook overweldigend! In goede zin. We voelden ons heel welkom met ons gezin (papa, mama, Sander en Lianne). En alles was super geregeld. Ons huisje, Zeeschat, was prachtig. Koelkast was gevuld, bedden waren opgemaakt en het eten was verzorgd. De vrijwilligers waren zo lief! We hebben deze week heel erg van ons gezin kunnen genieten.

Normaal is het altijd erg druk in ons gezin, werk, school, fysio, ziekenhuiscontroles, planning maken (beide kinderen hebben autisme). We mochten deze week onbeperkt naar de Efteling, wat heel fijn is. Normaal kunnen we niet een volle dag uit omdat Lianne dat niet vol kan houden en nu konden we eventjes heen en dan weer uitrusten bij Villa Pardoes. De Snoezelkamer was Lianne haar favoriet en kon ze heerlijk tot rust komen. In deze week waren we ook nog 12,5 jaar getrouwd, dus heerlijk met z’n vieren gevierd.

Deze week vergeten we nooit weer! Iedereen heel erg bedankt die deze week zo onvergetelijk hebben gemaakt!!

RKC WAALWIJK - FC GRONINGEN

Wij kijken uit naar voor ons dé wedstrijd van de Eredivisie: RKC WAALWIJK – FC GRONINGEN van zondag 1 mei 2022. Deze spannende wedstrijd staat in het teken van Villa Pardoes.  De spelers van RKC gaan letterlijk en figuur strijden voor Villa Pardoes. Met diverse unieke en ludieke acties voorafgaand en rondom de wedstrijd strijdt heel RKC Waalwijk voor Villa Pardoes. En wij willen u graag uitnodigen voor het wedstrijd-arrangement voorafgaand aan de wedstrijd. Dit 4-gangen diner - inclusief drank - is een verrassingsmenu waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan Villa Pardoes. Na het diner bent u met een businessarrangement welkom om vanaf de hoofdtribune de wedstrijd bekijken. Ter afsluiting van een sportieve wedstrijd proosten we graag samen op een mooie avond voor Villa Pardoes. 

LOCATIE : Mandemakers Stadion - Waalwijk
WANNEER                              : Zondag 1 mei 2022
AANVANG DINER                : 18.00 uur
AANVANG WEDSTRIJD   : 20.00 uur
PRIJS : € 150 p/p (inclusief bezoek wedstrijd hoofdtribune)
  : € 100 p/p (voor partners RKC en in bezit van kaarten)
PROGRAMMA  : 4-gangen diner, incl. drank, bezoek wedstrijd en na borrel

 

AANMELDEN:  Reserveer een tafel via gboxel@villapardoes.nl vóór zaterdag 30 april 2022. Vermeld daarbij de namen van uw gasten en naar welk email adres we de bevestiging mogen sturen. En vergeet vooral dieetwensen niet door te geven om zorgeloos te kunnen genieten van een heerlijke avond.

Hopelijk tot ziens in het Mandemakers Stadion!

Bekijk alle
15-06-2022 | 10:45 Veiling RKC Live
12-05-2022 | 19:20 Aan: Adewoye en Nieuwpoort strijden voor Lenthe!
12-05-2022 | 00:16 Aan: Mark Spenkelink zet zich in voor Max!
07-05-2022 | 08:25 Eindstand - 07-05
05-05-2022 | 00:39 Aan: Richard van der Venne zet zich in voor Salam!